Geef je keuken een nieuwe look in 3 simpele stappen!

Geef je keuken een nieuwe look in 3 simpele stappen!

Het is de droom van veel huisvrouwen en -mannen: een gloednieuwe keuken, waarin je naar hartelust kan koken, bakken en genieten. Je huidige keuken is misschien functioneel, maar wellicht ook een tikkeltje ouderwets of niet meer helemaal naar je smaak. Toch is een nieuwe keuken vaak een grote investering. Dat geld besteedt je vast en zeker liever aan andere zaken. Het kán makkelijker en goedkoper, namelijk door je bestaande keuken een opfrisbeurt te geven. Zeker wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht of door de coronacrisis aan het verbouwen bent geslagen, kom je met wat zorg en aandacht al een heel eind. We geven je 3 top tips!

 

Stap 1: Kies je kleur

Geen tegels op de achterwand van je keuken? Dan is een verfbeurt van de achterwand een perfecte optie om jouw keuken in no time een opvallende make-over te geven. Door een kleur te kiezen die afwijkt van de huidige kleur creëer je namelijk al een volledig nieuwe beleving. Durf een kleurkeuze te maken die bij je past en vergeet niet te genieten van het proces. Schilderen is namelijk een hele leuke tijdsbesteding!

De matte muurverf van L'authentique is goed afwasbaar en daardoor geschikt voor iedere keuken. We adviseren onze twee componenten lak als afwerking te gebruiken bovenop de matte muurverf. Dit beschermt de muur tegen vlekken.

 

Stap 2: Maak van je keukenblad een eyecatcher

Het keukenblad is vaak de eyecatcher van jouw keuken. Het is dan ook niet voor niks dat deze relatief vaker wordt vervangen of overgeschilderd dan de overige onderdelen.

Heb je een kleine keuken? Dan komt een licht keukenblad het best tot zijn recht. Lichte kleuren kunnen een ruimte namelijk optisch vergroten. Wanneer je de verf goed dekkend hebt aangebracht, kan het blad afgewerkt worden met onze L'Authentique waterproof stucco.

Eerst dien je het keukenblad goed te ontvetten en het oppervlak op te schuren. Daarna spoel je het goed na met schoon water. Nu kun je beginnen met het aanbrengen van de eerste laag waterproof stucco korreldik, zodat het oppervlak bedekt is. Het drogen van deze laag duurt ongeveer zes uur, waarna je het oppervlak licht opschuurt. Hierna kan de tweede laag waterproof stucco schrapend aangebracht worden. Wanneer deze is opgedroogd kun je het keukenblad licht op te schuren en af te lakken met een 2-componenten lak. Het eindresultaat? Dé eyecatcher van jouw keuken.

 

Stap 3: Ook de keukenkastjes verdienen aandacht

Door een keukenkastje te verven kun je je keuken compleet veranderen. Naast het keukenblad zijn de keukenkastjes vaak het eerste wat opvalt als je binnenloopt, omdat ze een groot gedeelte van het oppervlakte innemen.

Als je je keukenkastjes wil verven, kun je ze het beste goed ontvetten en dan opschuren. Daarna maak je ze stofvrij en spoel je met water na. Breng vervolgens de grondlak aan. Na droging van de grondlak kun je eventuele gaatjes van de oude handgreepjes met plamuur dichten en deze opschuren.

Nu zijn de deurtjes klaar om ze in twee lagen af te lakken met matte-  zijdeglans- of hoogglanslak. Als de lak droog is, kun je dezelfde handgrepen weer terugplaatsen of nieuwe handgrepen kiezen die voor een andere uitstraling zorgen. Wanneer de keukendeurtjes glad zijn, dan is een laag waterproof stucco een goede coating. Hierbij volg je dezelfde procedure als bij het aanrechtblad.

 

Hulp nodig bij het verven van jouw droomkeuken?

Is het jouw droom om je keuken een nieuwe uitstraling te geven? We helpen je graag met het creëren van jouw ideale keuken. Ben je op zoek naar advies of wil je je keuken een make-over geven, maar weet je niet hoe? Neem contact met ons op via onze socials of info@lauthentique.nl. Laat juist in deze tijd je creativiteit de vrije loop en geef je verouderde keuken eens een nieuw likje verf.

 

L’Authentique bij Wessels Wonen

Wessels Wonen is trotse dealer van L’Authentique, als enige in de provincie Overijssel. Met meer dan 130 verschillende kleuren in het assortiment is er altijd wel een kleur die bij je past. Ben je benieuwd naar het aanbod? Bezoek dan onze gloednieuwe webwinkel en raak geïnspireerd!