Zijdeglans Lak Oliebasis

€ 73,85
Op voorraad
Voor 13.00 uur besteld, vandaag verzonden
SKU
Zijdeglans Lak Oliebasis

Rendement: 12-15 m2 per liter
Verkrijgbaar in 1 ltr en 2,5 Ltr
Verkrijgbaar in alle kleuren van de kleurenkaart van L'Authentique
Toepasbaar: Binnen & Buiten
Spatten reinigen met Terpentine
Stofvrij na circa 3 uur en kleefvrij na ongeveer 6 uur, overschilderbaar na 24 uur

Kaal hout: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Ontvet het hout met een ontvetter. Schuur het oppervlak, reinig het oppervlak daarna met schoon water en laat het voldoende drogen. Kaal hout dient eerst met een *grondverf op oliebasis van L'Authentique behandeld te worden. Desgewenst kunt u de eerste laag verdunnen met maximaal 5% terpentine. Tussendoor dient u de lagen licht op te schuren. Breng op kaal hout altijd minstens drie verflagen aan.

* Sommige houtsoorten bevatten een natuurlijke olie, dat na het schilderen door de verflagen naar boven kan komen. Dit noemt men ook wel 'bloeden'. Dit komt veel voor bij eikenhout, teakhout en andere tropische houtsoorten. Wij adviseren om deze houtsoorten eerst te behandelen met een grondlak op oliebasis van L'Authentique. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak wordt afgesloten.

Reeds geschilderd hout: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Niet vast zittende ondergronden zorgvuldig verwijderen. Ontvet het hout met een ontvetter en schuur het oppervlak. Reinig het oppervlak met schoon water en laat het voldoende drogen. De lak kan meteen over de bestaande lagen heen worden gezet. Mochten er kale stukken zijn ontstaan door het schuren dan dienen die eerst met grondverf op oliebasis te worden behandeld. Desgewenst kunt u de eerste laag verdunnen met maximaal 5% terpentine. Tussendoor dient u de lagen licht op te schuren. Breng op reeds geschilderd hout altijd minstens twee verflagen aan.

Door het gebruik van natuurlijke pigmenten kunnen kleuren onderling gering afwijken. Zorg voor voldoende verf en gooi altijd restjes verf bij elkaar. Start niet halverwege het schilderen van het oppervlak met een nieuw blik verf. Het uiteindelijk resultaat is sterk afhankelijk van de werkwijze, de hoeveelheid verf die wordt gebruikt en de ondergrond. Een kleurenstaal is slechts een indicatie van de kleur, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. We adviseren altijd eerst een tester van de kleur te bestellen en een testvlak te maken.